Hjemmelavet tomatsovs:

Hjemmelavet, vegansk rabarbertrifli:

Ingredienser til 4 portioner:

Rabarbergrøden:
500gr friske rabarber
1 stor tsk vaniljesukker
En halv dl vand
150-200gr sukker, smag til

Mandel/havrecrunch:
200gr sukker
50gr mandler
50gr havregryn

Flødeskummet:
125gr vegansk fløde
2 store tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:
Først laves mandel/havrecrunchen. Mandlerne grofthakkes og kommes i en skål med havregrynene. Kom sukkeret på en pande og smelt det til det er en helt flydende karamel. Husk at røre ofte, så det ikke brænder på. Kom mandlerne og havregrynene i, vend det rundt og kom det på et stykke bagepapir. Lad det køle ned. Imens laves rabarbergrøden. Skær rabarberstænglerne i små tern og kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad blandingen koge i 15-20 minutter eller til den har den ønskede konsistens. Hvis rabarbergrøden er blevet for sød, kan en smule citronsaft tilsættes. Sæt den færdige rabarbergræd på køl. Når crunchen er kølet ned, hakkes den i store stykker med en knv og kommes herefter i en minihakker. Hak til den er som ønsket. Når rabarbergrøden også er kølet ned, piskes flødeskummet stift. Herefter samlet desserten. Start med et lag rabarbergrød, så crunch og så flødeskum og gentag så mange gange som ønsket. Serveres kold.

TIP: Hvis man er doven, kan man bruge æblekagerasp eller knuste kiks istedet for den hjemmelavede crunch.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet tomatsovs: