Hjemmelavet rødkål: (vegansk)

Vegansk julesovs:

Ingredienser til 4 personer:
200 gram knoldselleri i tern
100 gram champignoner i kvarte
1 stort løg
Stegemagarine/olie/plantesmør
Hvedemel
2 liter vand
2 spsk ribsgele
3 grøntsagsterninger
1 tsk løgpulver
1 spsk soyasovs
10 laurbærblade
1 spsk tørret timian

Fremgangsmåde:
Skær knoldsellerien i små tern og kog den i 15 minutter. Imens skæres champignonerne i kvarte og løget i grove stykker. Herefter skal champignonerne og løget steges ved middelvarme med lidt fedtstof i 10 minutter.
Kom stegemagarine, olie eller plantesmør i en stor gryde til det dækker hele bunden af gryden. Kom hvedemel i til det er en klistret klump. Rør 1 liter vand ud i melklumpen og skru op for varmen så den står på lidt mere end middelvarme. Her står den på 7 ud af 9. Tilsæt den kogte selleri og de stegte svampe + løg. Tilsæt også ribsgele, grøntsagsterninger, løgpulver, soyasovs, laurbærblade og timian. Når sovsen har simret i 10 minutter, tilsættes 500ml vand mere. Gentag efter yderligere 10 minutter, så alt vandet er tilsat. Når sovsen har simret i 30 minutter, stavblendes den grundigt til den er helt glat. Herefter skal sovsen simre yderligere 30 minutter. Server herefter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet rødkål: (vegansk)