Sådan laver du perfekte bløde løg:

Hjemmebagte græskarboller:

Ingredienser til 16 stk:
300 gram hokkaidogræskar
5 dl vand
50 gram gær
50 gram valgfrie kerner/frø
1 spsk salt
800 gram hvedemel
Evt chili hvis bollerne skal bruges til suppe

Fremgangsmåde:
Først skæres 300 gram hokkaido (med skræl) ud i grove tern. Bag dem i i cirka 40-50 minutter eller til de er møre ved 200 gram almindelig ovn. Når de er færdigbagte, blendes det med 5 dl vand til det er helt cremet. Kom det i en røremaskine med gær, kerner og salt. Rør det grundigt sammen og tilsæt melet lidt af gangen til det hele er tilsat eller til dejen ikke er klistret mere. Tag herefter dejen op på bordet og ælt den godt med det resterende mel eller evt lidt ekstra mel. Del dejen i 16 lige store stykker og form dem til runde boller. Bag i 20-25 minutter ved 200 grader alm ovn. Spis dem fx til suppen, til frokost eller i madpakken.

Her er de brugt med en omgang jordskokkesuppe.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan laver du perfekte bløde løg: