Simpel & lækker smoothie bowl med kakifrugt.

Norske klejner (veganske):

Ingredienser til 20stk:
3 dl plantemælk
50 gram gær
100 gram blødt plantesmør
80 gram sukker
1 økologisk citron
1,5 tsk kardemomme
650 gram hvedemel + ekstra til at ælte mel
Olie til kogning
300 gram flormelis
Evt gul frugtfarve til glasur

Sådan gør du:
Start med at lune mælken til den er fingervarmt. Kom mælken i en skål og tilsæt gær. Pisk grundigt og tilsæt herefter smør og revet skræl fra en citron. Kom kardemomme og sukker i og pisk igen. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Når alt hvedemelet er tilsat, æltes dejen godt og deles herefter i to. Rul hver klump ud til en rektangel. Skær i midten af rektanglet på den lange side og skær hver side i 5 lige store stykker så der er 10 firkanter pr rektangel. Skær et hul i midten på langs af hver af de 20 små firkanter. Tag den ene af enderne og træk igennem hullet på klejnen to gange. Sæt alle klejnerne og på en bageplade og lad dem hæve imens olien bliver opvarmet.
Kom olien i en gryde og varm den op til den syder omkring en tandstik. Kom få klejner i af gangen og vend dem i olien når de begynder at blive brune på den ene side. Tag dem op af gryden når de er gyldenbrune over det hele. Lad dem køle ned på et viskestykke eller på papir, så det overskydende olie bliver fjernet.
Når klejnerne er kølet ned, skal glasuren laves. 300 gram flormelis kommes i en skål og citronen presses ned over flormelissen. Rør sammen til det er en tyk glasur. Tilsæt vand hvis den er alt for tyk. Kom evt gul frugtfarve i glasuren.
Glasuren kommes i en frysepose og en af spidserne klippes af. Kom glasur på klejnerne i lige det mønster der ønskes. Det var Nicolai der kom glasur på vores og der blev eksperimenteret med forskellige mønstre. Server straks, men kan dog sagtens holde sig et par dage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simpel & lækker smoothie bowl med kakifrugt.