Vegansk gullash:

Ingredienser:
1 skvat olie eller en klat vegansk smør
3 spsk mel
En smule plantemælk
1,5 liter vand
Kulør
2 peberfrugter
500 gram gulerødder
300-400 gram neutral køderstatning eller 1 dåse jackfruit
1 glas champignoner
3 tsk løgpulver
Salt & peber efter behov
3 grøntsagsterninger
5 laurbærblade
Sådan gør du:
Skræl 500 gram gulerødder og skær dem i skiver. Skær også de 2 peberfrugter i skiver.
1 skvat olie kommes i en gryde. Hæld salt, peber og 3 spsk mel i og rør det sammen med olien. Hæld plantemælk i langsomt og pisk grundigt, så du undgår klumper. 1,5L vand piskes i og derefter tilsættes kulør. Tilsæt kulør til ønskede farve. Gulerødder, peberfrugter, champignoner, laurbærblade og køderstatning kommes i gryden sammen med grøntsagsterninger og løgpulver. Lad det hele koge i 50-60 minutter eller til gulerødderne er bløde. Tag laurbærbladene op når retten er færdig og server gullashen med fx ris eller kartoffelmos.
Ingen kommentarer endnu