39+3 - 4 dage til termin & sidste scanning:

Gammeldags æblekage (Vegansk)

I går fik jeg pludselig den vildeste craving efter gammeldags æblekage. Vildt mærkeligt for jeg har ikke fået det i flere år, men pludselig kom lysten bare som et lyn fra den klare himmel haha. Jeg fik lokket Nicolai til, at køre ud efter det vi manglede og så gik vi ellers igang med at lave æblegrøden. Jeg lod den stå i køleskabet natten til i dag og lavede så resten i dag. Det blev så lækkert og der er til maange portioner. Jeg er dog ikke helt klar over, hvor mange portioner der er i alt, men der er ihvertfald til 8 glas, højst sandsynligt til flere. Den kan klart anbefales at lave, den var så god og jeg har næsten spist det hele selv, ups haha!

Ingredienser:
12 skrællede æbler
100 gram sukker
2 dl vand
1 brik piskbar soyafløde
4 tsk vaniljesukker
Æblekagerasp

Sådan gør du:
Start med at skrælle alle 12 æbler og skær dem herefter ud i små tern cirka på størrelse med en 2 krone. Alle æbletern kommes i en gryde med 100 gram sukker og 2 dl vand. Lad det koge på middel varme til der ikke er mere vand og det er en tyk, men cremet masse. Rør rundt i det engang imellem undervejs. Mos æblegrøden med en grydeske eller hvad man selv mener er nemmest når æblegrøden er færdig og lad det derefter køle helt af. Hvis man har tid til det, kan man med fordel sætte æblegrøden på køl natten over.
Når æblegrøden er kølet ned, piskes fløden med 4 tsk vaniljesukker. Pisk fløden til at skålen med fløde i, kan vendes på hovedet uden at fløden falder ud. Æblekagen er nu klar til servering og skal blot anrettes. Vi har lagt et lag æblegrød, så æblekagerasp, flødeskum, æblegrød, æblekagerasp og en lille klat flødeskum på toppen.

2 kommentarer

 • Lise Mitchell

  Æblekagerasp er da ikke Vegansk??????

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Ustrup

   Jo den du kan købe i de fleste butikker er :)!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

39+3 - 4 dage til termin & sidste scanning: