Veganske pizzasnegle:

Vegansk mørbradgryde:

Nu hvor Malou melder sin ankomst inden for den næste måned, er jeg så småt begyndt at tænke på noget nemt hverdagsmad, som ikke kræver alt for meget, men som stadig er virkelig lækkert og vigtigst af alt – noget Nicolai kan lave, for han duer altså ikke til fancy opskrifter, for han er ikke specielt god i et køkken (Sorry skat hahah). Veganske gryderetter er noget af det, som han heldigvis godt kan lave og noget af det som vi begge elsker. Ovenikøbet tager det heller ikke alt for lang tid at lave, hvilket er et plus hvis man ikke har tid til at bruge lang tid på at lave mad, eller hvis man bare ikke gider.
Vi er kun to personer om at spise maden, men vi laver altid til 4-5 personer, så vi har noget til enten fryseren eller til middagsmad dagen efter.

Ingredienser til 4-5 personer:

Sovsen: 
Et skvat olie eller en skefuld vegansk smør
1 tsk barbeque krydderi
1 tsk paprika
2 tsk salt
1 tsk timian
2 spsk mel
En smule plantemælk
7 dl vand

Fyld:
2 dåser hakkede tomater
1 glas champignon
2 peberfrugter
300-400 gram køderstatning, som ikke er krydret (Fx likemeat chicken chunks)
1 stort løg eller to små løg
1 hvidløg
Evt veganske pølser
1 brik soya cuisine
To poser ris

Sådan gør du:
Et skvat olie (eller en klat smør) smeltes i en gryde sammen med barbeque krydderi, paprika, salt og timian. Bland det godt sammen og rør det herefter sammen med 2 spsk mel. Det hele skal være blandet godt sammen, så det til sidst er en klistret, rød blanding af mel, krydderier og olie/smør. Hæld en smule mælk i og rør sammen til det er en klistret masse UDEN klumper og hæld derefter 7 dl vand i lidt af gangen, så det er lige så flydende som vand. Sæt nu 2 poser ris over og lad dem koge i cirka 25-30 minutter. Kogetiden afhænger af hvordan man ønsker risenes konsistens.
Stavblend de hakkede tomater sammen med et løg og et hvidløg og skær peberfrugterne i store tern imens sovsen står og simrer. Rør rundt i det en gang imellem så det ikke brænder fast på bunden. Hæld peberfrugterne og de stavblendede tomater i sovsen sammen med champignonerne, køderstatningen og evt veganske pølser. Lad det hele koge i cirka 20 minutter under låg eller til peberfrugterne er bløde. Tilsæt madlavningsfløde og rør den godt ind i retten. Sluk blusset og lad det stå i et par minutter uden låg og så er der serveret! (Skulle risene være færdige før selve mørbradgryden, så sluk for blusset og lad dem stå i det varme vand indtil mørbradgryden er færdig).

Tip: Brug en gryde med non stick belægning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske pizzasnegle: