Vegansk hønsesalat med ananas & karry:

Veganske chokoladesnegle:

Ingredienser til cirka 35-40 stk:

Dejen:
6 dl vand
50 gram gær
1100gr mel cirka

Chokoladeremoncen:
200 gram valgfri chokolade, bare helst ikke for mørk
200 gram vegansk smør, gerne smørbar blok
50 gram fintrevet marcipan
2 spsk sødet kakaopulver

Derudover kan man evt pynte med hakkede nødder, glasur eller krymmel

Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Hvis du bruger mikroovnen, skal du smelte den lidt af gangen, røre i den og smelte lidt af gangen igen. Fortsæt sådan til det hele er smeltet. Herefter deles smørret i små stykker og så røres det i den varme chokolade. Varm det eventuelt en smule ekstra hvis det er for svært at røre ud. Herefter rives 50 gram marcipan fint. Kom marcipanen og kakaopulveret i chokolade/smør blandingen. Sæt blandingen til side og begynd på dejen.
Kom vand og gær i en røremaskine og rør det godt sammen. Tilsæt mel lidt af gangen til dejen ikke klistrer mere. Tag dejen op af røremaskinen og ælt den grundigt med det mel der er tilbage eller lidt ekstra. Del dejen i to og rul den ene halvdel ud til en stor firkant. Fordel halvdelen af remoncen på dejen, men undgå at komme den helt ud til kanterne, da det så kan være svært at rulle den sammen. Rul dejen sammen forsigtigt og skær den ud i ønskede tykkelse. Gentag med den anden halvdel af dej + remonce. Kom sneglene i en form eller på en bradepande og tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Lad chokoladesneglene hæve imens ovnen varmer op. Bag i 15-20 minutter.
Når chokoladesneglene er færdige, pyntes de med ønskede toppings og/eller glasur.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk hønsesalat med ananas & karry: