Veganske brunkager:

Veganske kajkager:

Ingredienser til cirka 20 stk:

Bundene:
20 runde marcipanskiver (cirka 200 gram marcipan)

“Smør”creme:
150 gram fast vegansk smør, gerne smørbar blok
200 gram flormelis
3 spsk jordbærmarmelade eller hindbærmarmelade
Rød frugtfarve

Overtræk:
300 gram marcipan
Grøn frugtfarve
Flormelis
Vand
En lille rest chokolade

Fremgangsmåde:
Først laves smørcremen. Pisk koldt “smør”, flormelis og marmelade sammen. Tilsæt frugtfarven til den har den ønskede farve. Når det er pisket godt sammen, kommes det på køl. Imens laves bundene og marcipanovertrækket.
Skær 20 skiver ud af marcipanen og bag dem i cirka 8 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Alternativt kan man også bruge mariekiks som bunde. Når de er bagt, skal de fjernes fra bradepanden, så de kan køle ned. Imens de køler ned, laves det grønne overtræk. Ælt de 300 gram marcipan med grøn frugtfarve til den har den ønskede farve. Rul marcipanen ud og udstik cirka 20 cirkler, som er en smule større end bundende. Lav glasuren ved at blande flormelis med meget lidt vand, den skal være så tyk som overhovedet muligt. Smelt herefter chokoladen.
Nu skal kajkagen samles.
Kom smørcreme på bundene og fold marcipanen over. Skær der hvor munden skal være. Kom noget af glasuren på der hvor øjnene skal være og kom en lille klat chokolade ovenpå. Server herefter de lækre kajkager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske brunkager: