Syltede løg:

Veganske bøffer af svampe & ris:

Ingredienser til cirka 10 stk:
75 gram røde linser
100 gram svampe
1 stort løg
1 fed hvidløg (eller en halv tsk  hvidløgspulver)
200 gram kogte ris
3 spsk soyasauce
2 spsk ketchup
1 spsk barbequekrydderi (kan erstattes af paprika)
Peber efter smag
50 gram havregryn
100 gram mel
Evt grofthakkede nødder for lidt ekstra bid hvis det ønskes

Fremgangsmåde:
Start med at koge linserne i 15 minutter. Imens ordnes de andre ting. Hak svampe, løg & hvid i en minihakker til det er hakket groft. Hvis man kun har hvidløgspulver, skal det først i når barbequekrydderiet skal i.
Kom de grofthakkede svampe & løg i en skål sammen med peber, barbequekrydderi og eventuelt hvidløgspulver. Når linserne er færdigkogte, skal de sies og så kommes linserne op i skålen med svampene. Stil det til side og stavblend 200 gram ris med soyasovsen og ketchuppen. Kom det op i skålen når det er stavblendet. Tilføj havregryn og mel. Bland det godt sammen med en ske eller dejskraber, og form dem herefter til runde bøffer. Det bedste er at gøre det med hånden og en våd ske. Dejen er lidt klistret, så det kan være lidt svært, men når man finder den rigtige teknik, går det som smurt. Går det helt i vasken, kan man også bare komme en skefuld på panden. Steg bøfferne til de er gyldebrune og har fået en stegeskorpe.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syltede løg: