Sommerkage med hvid chokolade & kirsebær: (vegansk)

Vegansk kylling i karry aka ristaffel:

Ingredienser til 2-4 personer: 

Karrysovs:
2 spsk karry
1tsk løgpulver
6 spsk olie
4 spsk hvedemel
250ml vegansk madlavningsfløde eller kokosmælk (den fede del)
1 grøntsagsboullionterning
7 dl vand

Derudover:
Ris (den mængde i normalt spiser)
1 pakke halsans køk filebitar (eller anden kyllingerstatning)
Favorit toppings. Vi havde banan, ananas, mango, peanuts, peberfrugt og agurk

Fremgangsmåde:
Start med at sætte risene over at koge. Lad dem koge så længe i plejer eller som der står på pakken. Når de er færdigkogte, skæres alle de toppings der ønskes. Sæt dem til side og begynd på sovsen. Kom karry, løgpulver og olie i en gryde. Svits krydderierne og kom mel i. Tag det af varmen og pisk sammen til det er en ensartet klistret masse. Pisk fløden i lidt gangen og sørg for, at der ikke danner sig klumper. Skulle der komme klumper, bør disse kunne reddes ved at piske ekstra grundigt. Kom herefter alt vandet og boullionterningen i. Rør det sammen og lad det koge op. Lad det boble til sovsen har ønskede konsistens. Rør engang imellem, så det ikke brænder fast. Tilsæt eventuelt en smule vand mere, hvis sovsen bliver for tyk. Imens sovsen koger op, steges “kyllingen” til den er gyldenbrun. Kom den i sovsen når sovsen er færdig og server det med risene og toppings.
Tip: Karrysovsen er også vildt lækker som en karrydressing, hvis man lader den køle ned.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerkage med hvid chokolade & kirsebær: (vegansk)