Pesto med chili & hvidløg:

Chili sin carne uden erstatningsprodukter:

Jeg har tidligere lavet en opskrift på chili sin carne med Naturli’s fars. Vi spiser dog ikke så mange erstatningsprodukter mere, vi er begyndt at lave størstedelen af vores mad fra bunden, så derfor tænkte jeg at det ville være oplagt med en chili sin carne opskrift lavet på kun bønner og grøntsager. Opskriften kommer her:

Ingredienser til en stor portion:
100 gram gulerod
1 stilk selleri
2 fed hvidløg
1 løg
1 peberfrugt i tern
100 gram kartoffel i tern
1 tsk chiliflager
1 tsk salt
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk kanel
2 dåser bønner af eget valg (vi bruger oftest baked beans eller chili-kidneybønner)
2 dåser hakkede tomater
10-20 gram mørk chokolade (smag til)
2 dl vand

Fremgangsmåde:
Kom gulerødderne, sellerien, hvidløgene og løget i en minihakker og hak det fint. Kom det i en gryde med olie og krydderier og lad det stege imens peberfrugten og kartoflerne skæres i små tern. Kom det med op i gryden, og tilsæt så bønnerne (med vandet fra dåserne). Lad det stå og simre imens de hakkede tomater bliver blendet. Når tomaterne er blendede, hældes de i gryden sammen med vandet. Lad det koge til kartofler er møre under låg (cirka 15-20 min). Tilsæt mere vand hvis den bliver for tyk. Istedet for at prikke i kartoflerne med en gaffel for at se, om de er færdige, så smag på dem, da det andet kan snyde. Når chili sin carnen er færdig røres chokoladen i. Kom først 10 gram i og smag derefter til om den skal have mere. Server herefter med fx tortillachips.
TIP: Skulle man have lidt svampe til overs, kan de hakkes sammen med gulerødder og selleri.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pesto med chili & hvidløg: