Overnight oats med kanel & vanilje:

Vegansk kyllinge/løgtærte:

Ingredienser til 1 tærte:

Mørdejen:
200 gram plantesmør
200 gram hvedemel
100 gram grahamsmel
Salt & peber

Tærtefyld:
300-400 gram kyllingeerstatning, kan også erstattes af svampe
Salt & peber
300 gram løg
8 spsk veganegg
500ml ISKOLDT vand
1 pakke violife cheddar eller pizzaost

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
Først laves mørdejen. Bland alle ingredienserne sammen i et skål. Rør det hele sammen med en hånd til det er en stor klistret masse. Kom den i en tærteform og fordel den over hele formen. det er nemmest at gøre med hænderne. Prik huller i bunden af den og forbag den herefter i 15 minutter.
Imens tærtebunden forbages, skal fyldet laves. Steg “kylling” med salt og peber til den er gylden. Lad den st og skær imens alle løgene ud i grove stykker. Jeg fortrækker at putte dem direkte i tærten, så der stadig er noget at tygge på når den er færdig, men hvis dette ikke ønskes, kan man selvfølgelig brune dem på en pande. Når “kyllingen” er stegt og løgene er skåret (og evt stegte), blandes 8 spsk veganegg sammen med 500ml iskoldt vand. Pisk det grundigt sammen til det er en ensartet masse. Kom “kyllingen” og løgene i tærtemassen og bland det hele godt sammen. Kom det ovenpå mørdejen. Fordel det grundigt og bag den herefter i ovnen i 15 minutter. Efter de 15 minutter, kommes “osten” på tærten og den kommes i ovnen i yderligere 10 minutter. Nyd den med en god salat eller gem den til madpakken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overnight oats med kanel & vanilje: