Jordskokkesuppe:

Veganske forårsruller med kål & spirer:

Ingredienser til 16 stk:

Vegansk forårsrulledej (Lav 2 portioner):
3 dl vand
0,5 dl olie
500 gram hvedemel

Fyld:
2 store gulerødder
En halv rød peberfrugt
En halv agurk
En halv spidskål
1 løg
50 gram svampe
1 håndfuld bønnespirer
1 håndfuld løgspirer (Kan undlades)
1 naturli ærtefars
1 tsk peber
En halv dl soyasovs
Olie til kogning/stegning

Sådan gør du:
Først laves fyldet. Start med at rive de to gulerødder fint og skær agurk, peberfrugt, løg og spidskål ud i grove strimler. Kom ærtefarsen på en pande med olie og steg det til det er blevet sprødt og ikke smattet! Tilsæt 1 tsk peber og bland det godt sammen. Kom herefter grøntsagerne og svampene i. Kom dem i lidt af gangen og rør rundt til de alle er tilsat. Bland det godt sammen og tilsæt en halv dl soyasovs. Rør rundt i et par minutter og tag panden af blusset. Lad det stå imens dejen laves.
Olie og vand kommes i en skål og melet piskes i lidt af gangen. Ælt dejen godt og skær den ud i 8 lige store stykker. Gentag med portion 2, så der er 16 stykker i alt.
Rul hver klump ud til en firkant. Vend spidsen ind imod dig og kom lidt fyld på i en lille “pølse” lidt før midten af firkanten. Rul omkring fyldet med spidsen og træk fyldet lidt tilbage ind imod dig selv. Tag hjørnerne i hver side og lig dem på rullen, så siderne er lukket. Rul herefter det sidste af firkanten. Gentag med de sidste 15 dejklumper.
Varm en gryde op med masser (!!!) af olie. Brug en tandstik for at tjekke om olien er varm nok. Når det syder omkring den, er den varm nok. Steg forårsrullerne til de er sprøde og gyldenbrune.
Hver opmærksom på at de skal være dækket af olie under stegning, da de ellers får grimme luftbobler.
Server med sød chilisovs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordskokkesuppe: