Min fødselsberetning med Malou:

Veganske mormor frikadeller:

Jeg har efterhånden prøvet mange veganske frikadelleopskrifter, både med linser og forskellige grøntsager og de har allesammen smagt godt, men jeg har hver gang savnet den der smag af gode gammeldags frikadeller, som jeg altid fik før jeg blev veganer. Jeg har efterfølgende forsøgt, at lave mine egne gammeldags mormor frikadeller og det er endelig lykkedes efter 3 forsøg. De har endelig den smag, som jeg har savnet, og de smager af det, som jeg forbinder med mormor frikadeller. Vi fik 15 mellemstore frikadeller ud af portionen, men hvis man laver dem store, er der nok cirka 10 stk. De mætter godt og er billige at lave, win win!

Ingredienser til 10-15stk:
•1 pakke naturli fars
•2 tsk salt
•En halv tsk peber
•1-2 spsk soyasovs, alt afhængig af hvor saltede frikadellerne skal være
•1 dl plantemælk
•100 gram hvedemel
•1 spsk rasp
•2 løg

Sådan gør du:
Hak løgene fint, enten i minihakker eller i hånden. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt det sammen med hænderne eller en grydeske. Form dem til ønskede størrelse og kom dem på en pande med olie. Når den ene side har fået en svag stegeskorpe, mases de en smule flade med en paletkniv. De skal kun steges på middelvarme. Hold øje med at de ikke bliver stegt for længe, for de skulle jo helst være lidt bløde i midten og ikke helt hårde. Smag evt på dem undervejs. Serveres med fx kartofler og sovs eller kartoffelmos.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fødselsberetning med Malou: