Chiagrød med vanilje:

Vegansk jordbærtærte a la special:

Ventetiden til Malou kommer er begyndt at blive ulidelig, så der bliver både bagt og lavet masser af mad herhjemme lige for tiden for at få tiden til at gå lidt hurtigere. Her den anden dag faldt jeg over denne opskrift, som jeg lavede helt tilbage i starten af november og jeg kan huske, at den var virkelig lækker, så i dag prøvede jeg lige at lave den igen og den var bedre end jeg huskede. Den er ikke så pæn, men det skal man virkelig ikke lade sig snyde af, for den er virkelig god. Opskriften er delt op i henholdsvis bund, lag 1, lag 2, lag 3 & lag 4. Opskriften er til 4-6 mennesker.

For at lave denne jordbærtærte skal du bruge:
300 gram hvedemel
200 gram smør
Cirka 500 gram jordbær
1 brik soyafløde (250ml)
150 gram marcipan
2-3 tsk agar agar
5 tsk vaniljesukker
100 gram mørk (vegansk) chokolade
En halv dl plantemælk

Sådan gør du:

Bunden:
Start med at tænde ovnen på 200 grader. 300 gram hvedemel og 200 gram smør hældes i en skål og æltes indtil det er fast og ikke smuldret. Det puttes i en tærteform og forbages i 10 minutter.

Lag 1: Jordbærmousse
200 gram jordbær, en halv dl fløde og 1 tsk vaniljesukker stavblendes i en skål. Når det er stavblendet, skal det hældes i en gryde. Der skal skrues helt op for varmen på blusset. 2-3 tsk agar agar tilsættes i gryden. Rør rundt i et par minutter til det hele er godt blandet sammen.  Tag gryden af blusset når moussen begynder at være lidt fast. Nu skal det i fryseren i en halv times tid for at få det til at køle hurtigt, så det sætter sig. Imens kan lag 2 laves.

Lag 2: Marcipanmasse
Marcipanen og 50 gram jordbær stavblendes indtil det er en mos. Derefter tilsættes en halv dl fløde, 1 spsk mel og 1 tsk vaniljesukker. Det hele røres godt sammen indtil alt er blandet.

Lag 3: Chokoladesovs
Chokoladen smeltes med en halv dl plantemælk i en gryde eller over vandbad.

Lag 4: Vaniljecreme
Resten af fløden og 3 tsk vaniljesukker piskes godt sammen til fløden har en god “cremeagtig-konsistens”.

Sådan “samles” kagen:
På bunden startede jeg med at fordele marcipanmassen og derefter jordbærmoussen. Når det er gjort, skal den i ovnen i 25 minutter på 200 grader. Når den er taget ud af ovnen hældes chokoladesovsen på, og den bages nu igen i yderligere 10-15 minutter til chokoladen er sunket godt ned i kagen. Når den er taget ud af ovnen, skal vaniljecremen på, og til sidst pyntes den med de jordbær der er tilbage.

malou 1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med vanilje: