Sådan gik scanningen♡

Spinatboller:

Efter 3 måneder hvor jeg ikke har lavet mad, fordi lysten simpelthen ikke har været der, har jeg endelig fået lysten tilbage til at lave mad, så for et par dage siden gik jeg i køkkenet og bagte nogle spinatboller til Nicolais madpakke og til når jeg selv bliver sulten. Opskriften er nem og så er bollerne gode til at få spist lidt grønt uden at man kan smage det. Dejen kan bruges til alt som fx pizzadej, almindelig pizza osv, man kan bare undgå at bruge spinat, hvis dejen ikke må være grøn.

Ingredienser til 20-25 boller:
150 gram spinat
6 dl fingervarmt vand
50 gram gær
1100 gram hvedemel (Tilsæt mere hvis dejen er klistret)
1 dl olie
100 gram grahamsmel
Evt salt

Sådan gør du:
Spinaten og vandet blendes til, at det er helt flydende. Tilsæt olie og gær og rør godt rundt i det til gæren er opløst. Hvis spinaten undlades, skal vand, olie og gær bare blandes sammen til at starte med. 1100 gram hvedemel og eventuelt salt skal nu røres i dejen lidt af gangen. Når alt melet er rørt i dejen, skal dejen æltes med de 100 gram grahamsmel. Sørg for at ælte dejen grundigt, så der ikke er små melklumper i dejen. Når dejen er æltet, skal bollerne formes og derefter skal de hæve. For at få luftige og lækre boller, er det vigtigt, at bollerne får lov til at hæve i mindst 30 minutter og derefter skal de direkte i ovnen på 200 grader almindelig ovn i 30-35 minutter. Hvis dejen bruges til andet end boller, er det meget forskelligt hvor lang tid det, som man har lavet skal have i ovnen, hold derfor altid øje med, at dejen ikke bliver brændt.

spinatboller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan gik scanningen♡