Gravid uge 12 + Sådan gik nakkefoldsscanningen:

Gravid som 17 årig: Økonomi & bolig?

Hvordan får vi råd til alt til baby? Hvad med bolig? Hvordan er økonomien som 17 årig, hjemmegående og gravid? Alle disse spørgsmål vil jeg besvare lige her.

Jeg får ingen penge overhovedet, jeg er hjemmegående og hverken arbejder eller er på uddannelse og det har jeg selv valgt. Hver måned har vi omkring 8400,- pga udeboende SU og nogle madpenge mine forældre giver os, så vi selv handler ind, laver mad og alt det der nu medfølger. Udover det, skal der betales benzin, fordi vi kører i mine forældres bil. Vi betaler også den boligstøtte, som mine forældre mistede dengang Nicolai flyttede ind. Når alt er betalt (inklusiv mad) har vi cirka 3000,- tilbage, som vi udelukkende bruger på baby. Derudover har vi en babyopsparing, som vi startede lang tid før jeg blev gravid, da vi altid har planlagt, at vi skulle være unge forældre. Vi har derfor nok til alt der medfølger en baby og derfor har vi heldigvis heller ikke brug for hjælp udefra, for at få råd til baby. Vi behøver heller ikke, at spare på pengene når vi handler ind til baby. Vi har dog ikke købt ret meget ind endnu, da vi ikke kender kønnet endnu. I næste uge har vi en kønsscanning, så nu krydser vi fingre for, at vi kan se kønnet der.
Med hensyn til bolig er vi skrevet op 8 forskellige steder og lige for tiden ser det rigtigt fornuftigt ud. Vi falder hver dag i ventelisteplads.
Så længe vores økonomi er, som den er nu, kan vi umuligt flytte ud i en bolig, så derfor venter vi på, at jeg er 28 uger henne. Når jeg er 28 uger henne, begynder min forsørgelsespligt økonomisk, så på det tidspunkt kan jeg søge uddannelseshjælp. Til den tid kan vi flytte lige så snart, der er en bolig ledig til os. Vi håber bare, at vi når at flytte ud inden baby bliver født, for det ville være så hårdt, at skulle flytte lige efter babys ankomst. Vi ser positivt på det hele, da det eneste vi mangler er en bolig, en sofa og spisestole haha. Alt andet har vi i en masse flyttekasser, da vi også har forberedt os på at skulle flytte hjemmefra.
Vi er så heldige, at have forberedt os på alt, så et råd til andre der gerne vil være unge forældre er, husk at forberede jer på alt og lav lister på ALT! Vi har huskelister til både alt det vi skal have til baby og vi har huskeliste til alt til bolig. Vi lever stramt, men vi lever ikke så stramt, at vi ikke kan spare op, få luksusmad eller noget, vi bruger bare alle vores penge på baby og scanninger på privatklinik istedet for, at bruge dem på os selv♡ Det eneste tidspunkt vi bruger penge på os selv er hvis det er nødvendigt, fx hvis noget går i stykker eller vi mangler et eller andet og det fungerer rigtigt godt for os.

1

Fra 13+0, jeg er 13+3 i dag♡ Jeg har indtil videre taget cirka 2kg på♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid uge 12 + Sådan gik nakkefoldsscanningen: