Et nyt kapitel♡

Skal vores baby leve vegansk?

Et spørgsmål min forlovede og jeg tit får, er om vores kommende barn skal leve vegansk. Både forældre, venner og bekendte har været nysgerrige og spurgt ind til det. Derfor har jeg valgt at skrive dette indlæg til alle, som spørger og er nysgerrige omkring det, at have en lille baby der er veganer. Vores svar er, ja, vores lille baby bliver veganer, med mindre det selv begynder at efterspørge kød og mælkeprodukter. Vi synes, at det er det sundeste valg, da der er mange hormoner i mælkeprodukter og blandt andet “rester/spor” af medicin i fx svinekød. Vi synes bare ikke, at vores lille skat skal leve sådan med mindre barnet selv viser interesse for det. Dermed ikke sagt, at vi synes det er forkert at nogle børn spiser kød, for det synes vi ikke, vi har bare valgt lidt anderledes.
Folk spørger også tit bekymrende ind til, om man får nok proteiner/vitaminer, så det har jeg valgt at komme lidt længere ind på. Som veganer er der faktisk proteiner i næsten alt vi spiser. Nogle eksempler er kikærter, soyaprodukter, bønner, kerner, nødder, pasta, brød og så videre. Der er så mange proteinkilder, der er jo protein i næsten alt. Vitaminerne får vi gennem alle de grøntsager og alt det frugt vi spiser. Vi får derfor alle vores behov dækket igennem en sund og varieret plantebaseret kost og det vil barnet også få. Efter jeg er blevet gravid, tager jeg dog gravid vitaminer ligesom alle andre gravide, fordi jeg blandt andet skal have mere folinsyre og det er det sundeste for barnet at tage gravidvitaminer. Jeg skal også begynde på jerntabletter om få dage, da jeg snart er 12 uger henne og barnet har brug for mere jern fra 12. uge og vi ønsker selvfølgelig det bedste for vores barn♡

 

1

Scanningsbilledet er fra 9+5, jeg er 11+4 i dag.

2 kommentarer

 • Rosalinda

  Din brystmælk er ikke vegansk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Ustrup

   Jo den er så, da den ikke indeholder dyr og er beregnet til en baby, ligesom komælk er beregnet til kalve:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et nyt kapitel♡