Risalamande med appelsin & vanilje:

Risalamande med appelsin & vanilje:

Risalamande er en af de bedste traditioner om julen, synes jeg. Derfor har jeg valgt at lave min egen opskrift med lidt mere smag end den traditionelle risalamande. Denne er nemlig med masser af appelsin & vanilje og den smager fantastisk og lidt ekstra julet. For at lave den skal du bruge:

Ingredienser:
1dl vand
8dl plantemælk
Saft fra en hel appelsin
1 brik soyafløde (250ml)
Revet skræl fra en hel appelsin
200 gr grødris
7 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:
Vandet og risene hældes i en gryde. Der skal skrues helt op for varmen. Når det begynder at boble, skal det skrues ned, så det kan simre og så tilsættes plantemælken og 5 tsk vaniljesukker i gryden. Når det har simret i 20 minutter, skal skrællen fra appelsinen tilsættes. Nu skal det simre i yderligere 25 minutter. Imens risengrøden står og simrer, piskes fløden til at det har en stiv konsistens. Til sidst skal det hele i en skål og blandes med appelsinsaft, det piskede fløde og de sidste 2 tsk vaniljesukker. Det hele røres godt sammen, helst med en elpisker. Det sættes nu på køl natten over. Hvis man skal nyde det samme dag, kan man sætte det i fryseren i cirka 1-2 timer.

 

1

Herhjemme bruger vi denne økologiske kirsebærsauce fra Änglamark.

2

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risalamande med appelsin & vanilje: